Hamileyken ilişkiye girme konusunda her şeyden önce doktorunuzun herhangi bir yasak koymaması gerekmektedir. Doktorların yasak koymadığı zamanlarda ilişkiye girmek doğal bir durum olarak kabul edilmektedir. Hamileyken ilişkiye girmenin anneye ve bebeğe hiçbir zararı bulunmamaktadır. İlişki sonrasında annede kısa süreli kasılmalar görülmektedir. Ancak anne adaylarının bu kasılmalardan korkmamaları gerekmektedir. Oluşan kasılmalar çok kısa süreler sonra geçmektedir.
Anne adayında erken doğum riski, tekrarlanan düşükler, plasental sorunlar, çeşitli kanamalar gibi durumlar söz konusu değil ise herhangi bir endişe duymadan ilişkiye güvenli bir şekilde girilebilmektedir. Bu durumlardan herhangi bir tanesinin bile bulunması halinde doktorunuza başvurmanız en doğru yöntem olacaktır.
Hamileyken İlişkiye Girmenin Faydaları Nelerdir?
Hamileyken ilişkiye girmenin faydaları çok fazla sayıda bulunmaktadır. Öncelikle anne ve baba adayları arasındaki bağın kuvvetlenmesini sağlamakta ve psikolojik açıdan olumlu bir hamilelik döneminin geçirilmesi sağlanmaktadır. Diğer faydalar şu şekilde sıralanabilir;
- İyi bir şekilde uyuma,
- Hastalıklara karşı bağışıklık kazanma,
- Kan akışının düzenlenmesi,
- İdrar kaçırma olayının azalması gibi pek çok fayda bulunmaktadır.
Çiftler hamilelik döneminde doktor izni ile ilişkiye girebilir ve pek çok şekilde fayda sağlayabilir. Ancak insanlar hamileyken ilişkiye girme konusunda çok yanlış düşüncelere sahip olmakta ve ilişkiye girmekten genelde kaçınılmaktadır.
Hamileyken İlişkiye Girme Pozisyonları Nelerdir?
Hamileyken ilişkiye girme pozisyonları konusuna dikkat edilmelidir. Genellikle anne karnına basınç uygulanmayacak şekilde pozisyonlar belirlenmeli ve bebeğin baskıya uğramaması sağlanmalıdır. Gebelikte ilişkiye girme konusunda güveni oluşturmak adına kadının üstte olması veya yanda olması en güvenli pozisyonlar arasında bulunmaktadır. Bu pozisyonlar ile ilişkiye girmek bebeğe ve anneye hiçbir zarar vermemektedir.
Hamile olan kadının ilişkiye girme konusunda ilişki pozisyonu çok önemli bir noktada yer almakta ve çiftlerin bu konu üzerinde hassasiyet göstermesi bebek sağlığı açısından oldukça önem arz etmektedir. Çocuğa baskı uygulanmadan ve anne adayının rahat hareket edebilmesini sağlayacak nitelikte uygulanan pozisyonlar en sağlıklı pozisyonlar olarak ortaya çıkmaktadır. Çiftler güvenli denilen pozisyonları tercih ettikleri takdirde bebeklerine hiçbir zarar vermemiş olacaklardır.
Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı