Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ara Kanama Neden Olur

Ara kanama neden olur sorusuna verilebilecek pek çok yanıt bulunmaktadır. Hormonal değişimler, rahim içi enfeksiyon, doğum kontrolü ve ilaçlar, adet söktürücü ilaçlar, miyomlar, spiral kullanımı ve düşük kilo gibi pek çok etken bu kanamalara sebebiyet verebilmektedir. Bu kanamalar genellikle zararsız olmakta ancak yine de doktor kontrolüne gerek duyulmaktadır. Bu kanamalar zararsız olduğu gibi pek çok hastalığın da habercisi olabilmektedir. Yumurtalık kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kistleri, tiroid hastalığı gibi pek çok hastalığında habercisi olabilme ihtimalleri bulunmaktadır. Bu kanamaların nedenini en doğru şekilde öğrenebilmek adına uzman doktorlara başvurulması ve muayene olunması gerekir.

Ara Kanama Belirtileri Nelerdir?

Ara kanama belirtileri şu şekildedir;

  • Hafif kanamalar
  • Lekelenmeler
  • Vajina bölgesinde şişlikler
  • Koyu kahverengiden kırmızı ve pembeye dönen kan renkleri gibi durumlar belirtiler arasında yer almaktadır.

Adet dönemleri dışında ortaya çıkan bu belirtiler oluştuğu zaman doktorunuza başvurmanız ve tüm belirtileri detaylı bir şekilde aktarmanız oldukça önemlidir. Doktorunuz belirtiler doğrultusunda gerekli olan testleri yapacak ve kanamanın nedenini belirleyecektir. Bu kanamalar hafife alınmamalı ve kesinlikle doktora başvurularak sebebinin öğrenilmelidir. Yapılacak testlerin sonuçlarına göre doktorunuz sizleri bilgilendirecek olumlu veya olumsuz olan kanama nedenini sizlere söyleyecektir.

Ara Kanama Teşhisleri Nasıl Yapılır?

Ara kanama teşhisleri konusunda doktorunuz size bazı testler uygulayacaktır. Ancak bu testlerden önce sizden bilgi alan doktorunuz bu bilgiler ışığında gerekli olan testlerin yapılmasını isteyecektir. Kan testleri, hormon seviye testleri, tiroid performans testleri, hamilelik testleri, cinsel yolla bulaşan hastalık testleri ve kanser testleri gibi pek çok test yapılmakta ve bu testler sonucunda kanamaların hangi sebepten dolayı ortaya çıktığı teşhis edilmektedir. Bu testlerin sonucuna göre gerekli olan tedavilerin en kısa sürede yapılması çok önemlidir. Yapılacak olan tüm testlerin sonuçları doktorlarınız tarafından incelenmekte ve sonuçların sizlere aktarılması gerekmektedir. Test sonuçlarına ulaşmadan panik yapmamanız önerilir.

Op.Dr.Ceylan İlhan
Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı

Blog
Gebeliğin (Hamilelik) 4. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 3. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 2. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 1. Haftası
Hamile Kalmanın Gerekli Şartları Nelerdir
Vajinal Mantardan Korunmak Mümkün Mü
Kesilmeyen Adet Kanaması Nedeni Nedir
İlk Adet Belirtileri Nedir
Yasmin Doğum Kontrol Hapı Nedir?
Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur
İkili Tarama Testi Sonuçları Kaç Olmalı
Regl Nasıl Kesilir
Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır, İlk Nasıl Başlar
Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir
HPV Nasıl Bulaşır
HPV Pozitfif Nedir
Tüp Bebekte HCG Değerleri
İmplantasyon ( Yerleşme ) Kanaması Nedir Ne Zaman Olur
Disparoni (Ağrılı Cinsel İlişki) Nedir
Kızlık Zarı Bozulmadan Hamile Kalınır Mı
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp