Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Menopoza Giren Kadın Hamile Kalır Mı?

Menopoza giren kadın hamile kalır mı sorusu pek çok insan tarafından sorulmakta ve detaylı olarak araştırılmaktadır. Geniş bir açıdan bakıldığı zaman bir kadının hamile kalabilmesi için yumurtalık fonksiyonlarının çalışması gerekmektedir. Yumurtalık fonksiyonları çalışan kadın ise adet kanamasını düzenli olarak her ay görmektedir. Ancak kadınların menopoza girmesi adet kanamalarının kesilmesi ile anlaşılmaktadır. Yumurtalıkları işlevini yitirmiş olan kadınlarda ise adet kanamaları sona ermekte ve menopoz dönemi başlamış bulunmaktadır. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman menopoza giren bir kadının hamile kalma ihtimalinin olmadığını anlamaktayız. Adet döneminin bitmesi menopoz döneminin başladığını işaret etmekte ve menopoz döneminin başlaması ise gebe kalınamayacağını işaret etmektedir. Kadın vücudunda döllenme olayının gerçekleşmesi ve gebe kalınması için tüm işlevlerini yerine getirebilen yumurtalık gerekmektedir. Menopoza giren kadınların da yumurtalıklarının tüm işlevlerini yitirdiğini düşünürsek eğer, gebe kalma ihtimali tamamen ortadan kalkmaktadır. Bu sebeplerden dolayı menopoz dönemine girmiş olan kadınların cinsel ilişki sırasında herhangi bir korunma yöntemini uygulamasına ihtiyaç yoktur. Kısacası adet kanamaları kadının yumurtalıklarının çalıştığını ve gebe kalınabileceğini göstermektedir.

Menopoz Döneminde Hamilelik Riski Var Mı?

Menopoz döneminde hamilelik riski var mı sorusu pek çok insan için önemli bir noktada yer almaktadır. Menopoz dönemi kadınlarda ortalama bir yıl süre içerisinde gerçekleşmektedir. Bu bir yıl süre içerisinde adet kanaması tam anlamıyla kesilmez ve yumurtalıklar az da olsa işlevlerini yerine getirebilmektedir. Bu sebepten dolayı kadınlar bir sene boyunca cinsel ilişkilerinde korunmaya devam etmelidirler. Ancak bir yıl sonra vücut tamamen menopoza girmiş olmakta ve yumurtalıklar tamamen işlevlerini yitirmektedir. Bu süreçten sonra artık kadınların cinsel ilişki esnasında korunmalarına gerek kalmamaktadır. Menopoz döneminde hamile kalma riskleri açısından dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Bir yıl sürenin geçmiş olması,
  • Adet kanamalarının tamamen kesilmiş olması,
  • Bir yıl süre geçmemiş ise korunma yöntemlerinin uygulanması gibi yöntemler hamile kalma risklerini ortadan kaldırmaktadır.

Menopoz Döneminde Tüp Bebek Yöntemi Etkili Olur Mu?

Menopoz döneminde tüp bebek yöntemi pek çok insan tarafından detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlar verebilmesi için kadın vücudunda bulunan yumurtalıkların tam anlamıyla çalışıyor olması ve işlevlerini kaybetmemiş olması gerekmektedir. Ancak menopoz dönemine girmiş olan kadınların yumurtalıklarının tamamen tüm işlevlerini yitirmiş olmasından dolayı hamile kalma oranları yok denecek kadar azdır. Bu sebepten dolayı menopoz dönemine girmiş kadınların tüp bebek tedavisi görmeleri anlamsız olacaktır. Kadınlarda özellikle 35 yaşından sonra yumurtalık işlevleri büyük ölçüde düşmeye başlamakta ve hamile kalma oranlarında azalma meydana gelmektedir. Bu nedenle tüp bebek tedavilerinin 35 yaşından önce yapılması başarı oranlarında artış sağlamaktadır.

Op.Dr.Ceylan İlhan
Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı

Blog
Gebeliğin (Hamilelik) 4. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 3. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 2. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 1. Haftası
Hamile Kalmanın Gerekli Şartları Nelerdir
Vajinal Mantardan Korunmak Mümkün Mü
Kesilmeyen Adet Kanaması Nedeni Nedir
İlk Adet Belirtileri Nedir
Yasmin Doğum Kontrol Hapı Nedir?
Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur
İkili Tarama Testi Sonuçları Kaç Olmalı
Regl Nasıl Kesilir
Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır, İlk Nasıl Başlar
Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir
HPV Nasıl Bulaşır
HPV Pozitfif Nedir
Tüp Bebekte HCG Değerleri
İmplantasyon ( Yerleşme ) Kanaması Nedir Ne Zaman Olur
Disparoni (Ağrılı Cinsel İlişki) Nedir
Kızlık Zarı Bozulmadan Hamile Kalınır Mı
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp