Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Regl Ağrısına İyi Gelen Duruş Pozisyonları

Bazı kadınlar, regli döneminde çok büyük ağrılar ve kramplar yaşar. Bu durum, regli bitene kadar kadınların keyifsiz ve huzursuz günler geçirmesine neden olur. Siz de kötü bir adet dönemi geçiriyorsanız içeriğimizi mutlaka okuyun! Çünkü size regl ağrısına iyi gelen duruş pozisyonları hakkında bilgi vereceğiz ve daha rahat günler geçirebileceksiniz!

Yoga pozisyonlarının genel bir rahatlatıcı özelliği olduğunu duymuşsunuzdur. Regl döneminde yoğun alt karın ve kramp sorunu yaşıyorsanız bazı yoga hareketleri sizi rahatlatacaktır. Öyleyse, regl ağrısına iyi gelen hareketler için daha fazla bekletmeyelim!

Bağlı Açı

Bir oturma pozisyonu olan bağlı açı, kalçaların esnemesini ve pelvisin açılmasını sağlar. Sırt ağrınız varsa da olumlu etki eder. Özellikle bel bölgesini rahatlatır. Pozisyon için yere oturup ayak tabanlarınızı birleştirin. Ardından ayaklarınızı yan taraflara doğru salın. Böylece pelvik bölgesine enerji akışı gider ve kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Çocuk Pozu

Daha önce yoga yaptıysanız çocuk pozunun rahatlatıcı etkisini biliyorsunuzdur. Evet, regl ağrısına iyi gelen duruş pozisyonları arasında çocuk pozu, pelvik kaslarının gevşemesini sağlıyor. Bu pozisyon için yere dizlerinizi koyup oturun. Ayak tabanlarınız kalçanızın altında olsun ve ardından sırtınız düz biçimde öne doğru uzanın.

Dizden Göğüse

Regl ağrısına iyi gelen duruş pozisyonları arasında birçok kişinin favorisidir. Sırtın ve pelvik bölgesinin gevşemesini sağlar. Pozisyon için önce sırt üstü uzanın. Dizlerinizi bükerek göğsünüze doğru çekin. Bu aşamada kollarınızla dizlerinizi sarabilirsiniz.

Bağlı Açı Uzanma

Bağlı açı pozuna oldukça benzerdir. Tek fark, bu hareketi uzanarak yapıyorsunuz. Yere uzanın ve ayak tabanlarınızı dizleri bükerek birleştirin. Tabii, dizlerinizin yan tarafa doğru açılması gerekiyor. Ellerinizi geriye doğru uzatın. Bu pozisyon, pelvik bölgesinin açılmasına ve rahatlamasına etki eder.

Bacaklar Duvarda

Adet döneminde sizi fazla yormayan diğer pozisyon bacaklar duvarda pozudur. Öncelikle bir duvarın önünde yere uzanın. Kalçanız, duvara yakın olacak şekilde ayaklarınızı duvara doğru uzatın. Sırt, bel ve karın ağrılarınızı bu pozisyonla rahatlatabilirsiniz.

Oturarak Öne Eğilme

Pelvik kaslarını rahatlatan bir diğer pozisyon, oturarak öne eğilmedir. Bunun için öncelikle yere ayaklarınızı uzatmalısınız. Daha sonrasında ayaklarınızdan birini bükün ve vücudunuzu dik biçimde uzanan ayağınıza yakınlaştırın. Hareketi bacağınızı değiştirerek tekrarlayın.

Regl Ağrısına İyi Gelen Diğer Alternatifler

Sıraladığımız pozisyonlar, sancılı adet dönemi için oldukça faydalıdır. Ancak bunun yanında bazı alternatifler de vardır. Dilerseniz, verdiğimiz önerileri uygulayarak regl döneminde yaşadığınız sancıları hafifletebilirsiniz. Aşağıdaki listede neler yapabileceğinizi görmeniz mümkündür:

  • Isı Uygulayın: Adet döneminde aşırı ağrınız için en etkili yöntemlerden biridir. Sıcak duş alabilirsiniz veya sıcak su torbasıyla karın bölgesine ısı uygulayabilirsiniz.
  • Regl döneminde hem ağrıyı hem de şişkinliği gidermek için bitki çayı içebilirsiniz. Özellikle yeşil çay, papatya çayı çok iyi gelir. Aynı zamanda ılık bir bardak süt içebilirsiniz.
  • Masaj: Bölgeye hafif masaj yapmak rahatlamanızı sağlar. Çok fazla baskı yapmadan dairesel hareketlerle kasık bölgenizin ağrısını hafifletebilirsiniz.
  • Aromaterapi Yağları: Masaj yaparken veya duştayken aromaterapi yağları kullanabilirsiniz. Doğal yağların kokusu, rahatlamanızı sağlar.
  • İyi Beslenme: Dengeli beslenerek vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almaya özen göstermelisiniz.
  • Ağrı Kesici: Regl ağrılarına dayanmakta çok güçlük çekiyorsanız ağrı kesici alabilirsiniz. Ancak bunun için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmalısınız.

İçeriğimizde regl ağrısına iyi gelen duruş pozisyonları ve diğer alternatifler hakkında bilgi verdik. Her pozisyonu kaslarınızı zorlamayacak biçimde yapmaya özen gösterin. Bu sayede pozisyonları yaptığınız zaman sizi rahatsız edecek bir sıkıntı yaşamazsınız.  

 

Op.Dr.Ceylan İlhan
Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı

Blog
Hipnoterapi Nedir, Ne İşe Yarar?
Sperm Dondurma Nedir Nasıl Yapılır?
Erkeklerde İlk Gece Korkusu
Adet Düzeni Neden Bozulur?
Miyom Cinsel Sağlığınızı Etkiler Mi?
Gebeliğin (Hamilelik) 22.Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 21.Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 20. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 19. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 18. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 17. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 16. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 15. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 14. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 13. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 12. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 11. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 10. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 9. Haftası
Gebeliğin (Hamilelik) 8. Haftası
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp