Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Lazerle Menopoz Tedavisi

İçindekiler

Menopoz dönemine giren kadınlarda uygulanan lazer tedavisi, Erbium Yag Lazer olarak da adlandırılır. Bu dönemde meydana gelen östrojen hormonunun seviyesindeki düşüş, vücutta çeşitli belirtiler görünmesine neden olur. Bunlar; genital bölgede yanma, kuruluk, batma ve kaşıntı gibi durumlardır.

Vajinal lazer uygulaması, genital bölgede meyana gelen belirtileri gidererek kişinin yaşam kalitesini yükseltir. Menopoz döneminde genital bölgede yaşanan birtakım değişiklikler, kadınların kendini kötü hissetmesine neden olur. Bu problemlerin ortadan kaldırılması için gelişmiş teknolojilerden biri olan lazerle menopoz tedavisi uygulanır.

Menopoz sürecine giren kadınların şikayetlerine çözüm olması için verilen östrojen hormonunu kullanmak istemeyen ya da riskleri bulunan hastalar için oldukça modern ve sağlıklı bir yöntemdir.

Menopoz Nedir?

Yumurtalıkların işlevini kaybederek çalışmayı bırakması menopoz olarak adlandırılır. Adet döngüsünün doğal olarak kesintiye uğraması sonucuyla gelişen bir süreçtir. Kadınlarda yumurtalık rezervi sayılı yapıya sahiptir.

Kişinin doğumundan itibaren ergenliğe kadar azalan yumurtalıklar, âdet kanamasının başlamasıyla her ay belirli bir oranda hücre kaybeder. Yumurtlama süreci belirli bir yaşa gelinceye kadar devam eder ve sonrasında bu işlem tamamen durur. Süreç sonunda bireyin doğurganlığını kaybeden âdet kanamaları kesilir.

Menopoz Kaç Yaşında Görülür?

Ülkemizde kadınlarda menopoz, genellikle 45-55 yaş aralığında görülür. Bu aralıkta görünmesine neden olan pek çok faktör bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bireyin doğumundan itibaren sahip olduğu yumurta rezervi
  • Yaşanan hastalıklar
  • Yumurta hücresi kaybetme hızı
  • Etnik köken

Yukarıdaki nedenlerden farklı olarak çeşitli sebepler menopoz yaşının görülmesinde rol oynar. 45-55 yaş aralığında menopoza girilmesi normal bir durum olarak değerlendirilirken, 40 yaşından önce yaşanması, bireyin bazı sağlık problemlerine işaret edebilir.

Erken Menopoz Nedir?

Adet döngüsünün kalıcı olarak 40 yaşından önce bitmesi erken menopoz olarak adlandırılır. Normal vücut sağlığının aksine gelişen bu durum, çeşitli sağlık problemlerinin belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Türkiye de her 1000 kadından 30’u erken menopoz problemiyle karşı karşıya kalıyor. Bu bakımdan belirtilerini önceden bilerek doktora başvurmanız önemlidir. Belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Cinsel isteksizlik
  • Vajinal kuruluk
  • Depresyon hali
  • Sıcak basması
  • Uyku problemleri
  • Ağrılı cinsel ilişki

Adet döngüsü menopoz süreci başladığında seyrekleşir, tam olarak oturduğunda ise âdet kanamaları biter. Radyoterapi işlemleri, genetik faktörler, çevresel etkiler, yaşanan kadın hastalıkları, kemoterapi ve sık gebelik gibi durumlar bireyin erken menopoz yaşamasına yol açabilir.

Menopoza Neden Girilir?

Menopoz, kadın vücudunun doğal işleyiş süreçlerinden biridir. Bu durumun bir hastalık olarak nitelendirmemesi önemlidir.  Yumurta hücresi rezervi yumurtalıklarda tükendiğinde adet döngüsü ve doğurganlık sona erer. Bu durum menopoza girmek olarak nitelendirilir. Menopoz süreci ve belirtileri görüldüğünde kişinin cinsel hayatı ve gündelik yaşamı olumsuz yönde etkilenebilir. Aynı zamanda beraberinde farklı sağlık sorunları da görülebilir.

Menopoz Belirtileri Nelerdir?

Menopoza giren kadınlarda çeşitli belirtiler ortaya çıkar. Kadınların çoğunda görülen menopoz şikayetleri; üriner, genital, yaşam kalitesi ve seksüel açıdan aşağıda detaylı olarak verilmiştir. Bu belirtiler şu şekildedir:

  • Sıcak basması ve gece terlemeleri
  • Anksiyete, çabuk öfkelenme ve kaygı durumları
  • Kulak çınlaması, baş dönmeleri
  • Diş etlerinde kanama
  • Tuvalete yetişememe ya da idrar yapma sırasında yanma hissi
  • İdrar yolları enfeksiyonlarının tekrarlaması
  • Vajinada yanma, kuruluk ve tahriş
  • Cinsel isteksizlik, hormonlarda dengesizlik ve orgazm olma zorluğu
  • Eklem ve kaslarda ağrı

Yukarıda verildiği üzere menopoz birçok belirtiyle ortaya çıkabilir. Bu belirtiler haricinde menopoz tanımını veren en önemli unsur âdet kanamalarının bitmiş olmasıdır. Belirtilerin çoğu çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilir. Örnek olarak; idrar yolu enfeksiyonlarının tekrarlaması, vajinal tahrişi kuruluk ve yanma gibi durumlar tedavi edilebilen şikayetlerden bazılarıdır.

Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Menopoz tedavisi, görülen şikayetlere bağlı olarak kişiye özel bir şekilde uygulanır. Bu sürece giren kadınların hormon seviyeleri düşüş eğilimi gösterir. Vücudun her ay yaşadığı döngünün tamamen durması bazı organlarda değişimlerin yaşanmasına yol açar ve farklı hastalık belirtileri gözlemlenebilir.

Hormon dengesinin düzenlenmesi için doktor tarafından ilaç reçete edilirken, psikolojik danışmanlık ve farklı yöntemler tedavi sürecine eklenebilir. Vajinal kuruluk problemi yaşayan bireyler için öncelik cinsel ilişkinin devam edebilmesidir. Bu bakımdan ilişki sırasında yanma ve ağrı durumunun oluşmaması için içerisinde hormon bulunmayan kayganlaştırıcı jeller önerilebilir. Gelişmiş bir yöntem olarak lazer tedavisi sıklıkla tercih edilir.

İdrar yapma ve tutamama gibi durumlardan şikayetçi olan bireylerde ise lokal östrojen tedavisi için krem, vajinal fitiller tedavide etkili bir yöntem olarak kullanılır. Böylelikle vajinal salgıların artması, PH değerinin düşürülmesi, vajina epitelinin kalınlaşabilmesi ve bölgenin florasının düzeltilmesi mümkündür.

Ankara Lazerle Menopoz Tedavisi Nedir?

Menopoz sürecine girerek adet döngüsü sona erek kadınların vücudunda çeşitli değişiklikler görülür. Ortak olarak en sık görülen sorunların başında vajinal kuruluk gelir. Yaşanan bu sorun cinsel ilişkiye hazır olmamaya ya da ilişki sırasında ağrı ve yanma hissine yol açar. Bu durumda lazer tedavisi oldukça iyi bir yöntemdir.

Lazerle menopoz tedavisinde amaçlanan kolajen bağ dokusunda sentezin artırılmasıdır. Östrojen seviyesinin düşmesiyle meydana gelen kuruluk, lazer yöntemine ek olarak PRP tekniğiyle birlikte uygulanabilir.

Lazerle Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Erbium Yag Lazer olarak da adlandırılan bu işlem, vajina bölgesindeki dokuların kontrollü ve belirli miktarda ısıyla uyarılmasıdır. İşlem sırasında uygulanan enerjinin seviyesi yaşa ve çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Enerjinin düşük verilmesinin nedeni, doku içindeki su ve mukozanın azalmasıdır.

Lazerle tedavi yapılmadan önce menopoz belirtileri gösteren bireylere yaklaşık bir ay boyunca vajinal mukozanın hazırlanabilmesi için lokal östrojen işlemi uygulanır. Radyofrekans ya da lazer uygulamasının daha sonra yapılması için daha uygun olabilir. Bu süreç doktor tarafından kişinin şikayetlerine göre özel olarak hazırlanır. İşlemin sonuçları şu şekilde sıralanabilir:

  • Vajinadaki dokuların iyileşmesi için hücreleri aktif hale getirir.
  • Kanlanmanın artmasını ve damar artışını sağlar.
  • Bağ dokusunun sağlamlaşması için kolajen sentezini artırır.
  • Cinsel ilişkide birleşmenin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için salgı bezlerini aktif hale getirerek vajinanın ıslanmasını sağlar.

Menopoza bağlı gelişen vajinal kurulukta lazerle tedavi oldukça hızlı ve modern bir işlemdir. Kuruluğa ek olarak idrar kaçırma ve vajinal problemler ortadan kaldırılır. İşlem tamamlandıktan kısa sürede tamamlanan işlemin ardından hastalar günlük yaşamlarına dönebilirler. Tedavi ortalama 4-6 hafta arayla 3 seansta uygulanır. Uygulamanın etkisinde sürekliliğin sağlanabilmesi için yılda bir ya da kişiye göre 2 yılda bir tekrarlanabilir.

Lazerle Menopoz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Lazerle menopoz tedavisi yaklaşık 10 dakika süren bir uygulamadır. Vajinanın dış bölgesine yapılan işlem 3-4 dakika, vajinal lazer ise ortalama 5 dakika sürer. İşlem öncesinde bölgeye sedasyon etkili uyuşturucu kremler uygulanır. Hastanın acı ve ağrı eşiği düşükse hafif anestezi yapılabilir. Bu işlem, PRP enjeksiyonları ya da vajina içine hiyalüronik asit dolgusu işlemiyle birlikte kombine edilebilir.

Lazerle Menopoz Tedavisi Riskli Midir?

Menopoz tedavisinde uygulanan lazer işlemi oldukça güvenli bir işlemdir. Bu işlemi tercih eden kişilerin geri dönüşlerinde bir komplikasyon ya da riskli bir durum görülmemiştir. Hassas bir bölge olduğu için bazı hastalar tedaviye karşı mesafeli olsa da oldukça basit ve sağlıklı bir uygulamadır. Bu tedavi yalnızca öncesinde meme kanseri tanısı konulmuş ve tedavi almış bireylere, meme testlerinde şüpheli bulguya rastlanan kişilere uygulanmaz.

Ankara Lazerle Menopoz Tedavisi Fiyatları

Menopoza giren kadınlar vücutlarında istemedikleri pek çok problemle karşılaşır. En sık görülen ve şikâyet edilen belirti ise vajinal kuruluktur. Lazerle menopoz tedavisinde fiyat pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Tedavide yapılan işlemin kapsamı, tedavi sayısı ve uygulama yapılan bölge fiyatta belirleyici etkiye sahiptir. Tedavi süreci kişiye özel planlandığı için fiyatlar da kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp